De Fietsgarage

Over De Fietsgarage in Wilsele

Kleine jongens, grote dromen

Karel Brems richtte in 2004 De Fietsgarage op in… de garage van zijn eigen woning. Niet verrassend want Karel en zijn fiets? Die zijn al van jongs af onafscheidelijk.


Karel sleutelde als jonge gast aan fietsen. Hij speelde de Ronde van Frankrijk na, maakte zijn eigen crossparcours en zelfs zijn eigen crossfiets! De fiets was niet alleen zijn favoriete vervoersmiddel tijdens zijn studies, maar ook de ideale uitlaatklep tijdens examens.

Van de bank naar De Fietsgarage

Toch koos Karel niet meteen om van de fiets zijn beroep te maken. Hij werkte 20 jaar in de financiële sector. Na de drukte van een huwelijk, verbouwingen en kleine kinderen vond hij de tijd om zijn jongensdroom waar te maken en volgde Karel de opleiding fietshersteller bij Syntra Hasselt.

Al snel herstelde Karel zijn eigen fietsen en die van vrienden en kennissen. Karel kreeg de microbe te pakken. Het bleef niet lang bij enkel het herstellen van fietsen. Er werd ook een klein gamma nieuwe fietsen aangeboden.

In 2006 werd zijn garage omgebouwd tot een heuse fietsenwinkel van zo’n 100m², die in 2007 deeltijds opende. In 2008 werd De Fietsgarage een fulltime-job voor Karel.

In 2020 verhuisde De Fietsgarage naar de huidige locatie in Wilsele. Deze schitterende locatie van meer dan 600m² biedt ons de mogelijkheid om meer fietsen te tonen en met 4 werkplaatsen kunnen we onze aantal herstellingen meer dan verdubbelen.

Een nieuw hoofdstuk


Karel wil nog lang in de fietswereld actief blijven. Maar, rekening houdend met zijn pensioendatum, moest er een lange termijn plan voor De Fietsgarage komen. Samenwerking werd gezocht en gevonden. De Fietsgarage vond onderdak bij de groep 'Lucien'. Op deze manier kunnen we de kwaliteit en continuiteit van de dienstverlening op lange termijn garanderen. Wees gerust, voor onze klanten verandert er de eerste tijd niets.

De Fietsgarage fietst nu samen met 


Het superteam van De Fietsgarage


Karel

Zaakvoerder: organisatie en verkoop
Bij De Fietsgarage sinds 2004
20 jaar ervaring in financiële sector
Opleiding fietshersteller bij Syntra Hasselt

Tim

Technieker en verkoper
Bij De Fietsgarage sinds 2013
Ervaring in bijzondere jeugdzorg
Opleiding fietsmecanicien bij CVO-VTI Leuven

Emile

Technieker
Ervaren en fervent fietser
Opleiding fietsmecanicien bij CVO-VTI Leuven

Kevin

Technieker

Bij De Fietsgarage sinds 2022
Ervaren fietstechnieker


Willem

Technieker 

Verzorgt ook service aan huis


Jasper

Winkelmedewerker 

Organisatie en verkoop

Ons team staat er op klanten een goed gevoel te geven wat de aankoop betreft, maar ook op het gebied van ontvangst. Wij bedienen u in een ontspannen sfeer waar een grapje mogelijk is. Al zijn we steeds gefocust op onze dienstverlening!

Steeds een duidelijke communicatie

Een duidelijke communicatie is belangrijk voor De Fietsgarage. Enkele voorbeelden:

Wanneer een leverancier een prijswijziging doorvoert, geven wij u een seintje

We maken grondige afspraken bij herstellingen

Kan er een afgesproken datum niet gehaald worden? Dan contacteren wij u zo snel mogelijk

U krijgt een aantal keer per jaar een nieuwsbrief omtrent praktische items zoals sluitingsdagen en over technische zaken zoals batterij-onderhoud in de winter of het smeren van uw ketting.

De Fietsgarage
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x